Financiering

Anneveld Begeleiding wijst u de weg

Om de juiste zorg en begeleiding te krijgen moet er vaak veel worden geregeld. Ook financieel. Dit kan op verschillende manieren. Anneveld Begeleiding wijst u de weg.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB)

Met het budget dat u krijgt regelt u de zorg, begeleiding, hulp en voorzieningen zelf.
U bent zelf verantwoordelijk voor een goed beheer van het PGB.

Het gebruik van een PGB is niet woonplaatsgebonden.

Wanneer u gebruik gaat maken van een persoonsgebonden budget zijn er verschillende instanties waarmee u te maken kunt krijgen. Anneveld Begeleiding wijst u de weg naar het juiste loket:

De gemeente, de Wet Langdurige Zorg of uw zorgverzekering kunnen een rol spelen bij uw zorgaanvraag. Met welke instantie u te maken krijgt hangt af van de zorg en/of begeleiding die nodig is. Anneveld Begeleiding is op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving en ondersteunt u in de communicatie met de genoemde organisaties.

  • Zorg In Natura (ZIN)

Bij zorg in natura krijgt u geen eigen budget dat u moet beheren, maar ontvangt u de zorg en begeleiding ‘in natura’. Deze zorg in natura wordt geleverd door een instelling/organisatie die een contract heeft met uw gemeente.

Anneveld Begeleiding heeft per 1 januari 2018 een samenwerkingscontract met gemeenten in de regio’s Haaglanden en Holland Rijnland en met de gemeente Lansingerland. Hierdoor kan Anneveld Begeleiding de zorg en begeleiding in natura optimaal voor u organiseren.

Cliëntenstop bij de gemeentes van Holland Rijnland.
Vanuit Holland Rijnland is voor Anneveld Begeleiding een cliëntenstop ingesteld door het bereiken van het budgetplafond.

  • Regio Haaglanden (H10): Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar, Westland, Zoetermeer
  • Regio Holland-Rijnland: Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Zoeterwoude
  • Gemeente Lansingerland

Woont u in een andere gemeente? Geen probleem, u kunt altijd bij Anneveld Begeleiding terecht.